1000 nappal Rio előtt - a sportolók szemszögéből

1000 nappal Rio előtt - a sportolók szemszögéből

2013. 11. 08.
Megosztás

1000 nappal a riói olimpia előtt megkérdeztünk néhány olimpikon portolót, hogyan vélekedik az ötkarikás játékok "ezer napos közeledéséről"...

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó: "Már csak ezer nap? Jó tudni... Még nem jutott eszembe, még mindíg a londoni emlékeket dolgozom fel... Általában a 100 napot szoktam visszaszámolni. De a lényeg: 2016-ig gőzerővel készülök, addig biztos folytatom, a mindennapjaim nagy része a sporthoz igazodik. Az olimpiát még meglátjuk, hogy jön össze."

Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó: "Biztos vagyok benne, hogy a riói olimpia egy kifejezetten látványos sportesemény lesz. Ugyan mi vízilabdások szinte csak a képernyőn keresztül követtük eddig is a megnyitót vagy akár többi sporteseményt, de az eredményesség legtöbbször sok lemondással jár. Rióban szeretnénk még az utolsó napon is játszani, mert ez azt jelentené, hogy éremért küzdhetünk majd. Addig még viszont rengeteg megmérettetés vár a csapatra. Évről évre építkezünk és még van hátra 1000 napunk. Ennek elégnek kell lennie arra, hogy megfelelően felkészüljünk és komoly esélyekkel pályázzunk az érmes helyek egyikére. A következő nagy megmérettetésünk a 2014-es budapesti Európa bajnokság lesz, ahova várunk mindenkit szeretettel."

Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózó: "A felkészülés igazából már megkezdődött. Vannak állomások, amiket meg kell lépnünk. Megnyugtató, hogy a sportág újabb esélyt kapott a NOB legutóbbi közgyűlésén, nevezetesen, hogy 2020-tól továbbra is marad az olimpia programján, ez újabb lendületet ad nekünk, ugyanolyan szellemben folyik a felkészülés, mint London előtt. Változások vannak a szabályok és a súlycsoportok terén, ezekkel is meg kell birkóznunk, de van rá majd' három évünk. Például az 55 kilót összevonják a 60 kilósokkal, ez népes mezőnyt fog eredményezni. Mi minden esetre mindent megteszünk a siker érdekében!"

Verrasztó Evelyn, háromszoros olimpikon úszó: "Messze van még, bár ott lebeg a szemem előtt, főleg úgy, hogy még nem sikerült döntő úsznom. Ez lesz a negyedik olimpiám, úgy érzem, Rio lesz az utolsó nagy lehetőségem. Azon vagyok, hogy ismét olyan eredményes legyek, mint 2009-2010-ben - jó úton haladok. Lesz Rióig két nagy Eb, rövidpályás szezonok, vébé - lesz lehetőségem addig bizonyítani. A következő olimpiáig mindenképp folytatni szeretném az úszást, ezt a ciklust mindenképp kihasználnám. Addig tanulok is, a MOB Életút programjának köszönhetően a TF Sportszervező Szakán másodéves vagyok."

Mutina Ágnes, háromszoros olimpikon úszó: "Sok idő még az ezer nap. Huszonkilenc éves leszek akkor, remélem, lesz addig elég energiám a folytatáshoz. A negyedik olimpiámra készülök én is. Bízom benne, hogy legalább egy Európa-bajnoki dobogóra sikerül addig felállnom! Egyébként én is a TF-re járok, Rekreáció-Egészségfejlesztő Szakra, másodéves vagyok, lassan jön a vizsgaidőszak."