A sportolók felkészülését segíti a jóga

A debreceni teniszező, Máthé Gábor olimpiai aranyérmet nyert Szófiában, Bulgáriában a négyévente megrendezett Siketlimpián.

Máthé Gábor debreceni teniszező 2. kiemeltként indult a szófiai versenyen tenisz egyéniben. Négy győztes mérkőzést követően augusztus 3-án a döntőben a nagy rivális, elsőnek kiemelt francia Mikaël Laurent-nel mérkőzőtt, akit 7:6, 6:2, 7:6 arányban győzte le.

Máthé Gábor a szokásos teniszedzéseken és erőnléti tréningen túl Kökény Tiborral dolgozott, akivel jóga és sportpszichológiai módszerekkel készültek a versenyre az elmúlt 4 hónapban. A kiegészítők a nyújtó ászanák, a pránájáma légzőgyakorlatok és a relaxáció voltak, melyeket egyéb sportpszichológiai és terápiás módszerekkel ötvöztek.

Immár többszörösen bizonyított, hogy a sportolók felkészüléséhez remek támaszt nyújt és fokozza a teljesítményt a jóga. Ezt bizonyítja a 2008-as Kajak Maraton Európabajnok Börcsök Balázs, a 2012-es Olimpiai Bajnok hosszútávúszó (10 km) Risztov Éva, és most Máthé Gábor teniszező sikerei.Címlapon

Ajánló

2014-es SPORTNAPTÁR

2014-es SPORTNAPTÁR


A 2014-es év jelentősebb sporteseményei

Ajánlott események

Hírlevél feliratkozás

NAIH-74267

Olimpiai érmeink

A magyar sportolók által eddig nyert arany, ezüst és bronzérmek száma:

168 148 170

Arany fokozatú támogatók

Nemzeti Sport

PueblaMagyar Posta Biztosító

Poli-FarbeSamsung

RichofitAudi HungariaGE Healthcare

Homm Kft.

Partnerek

LBT 

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!