Megtanulták: Magyarország, azaz Hungary

„Where are you from?” – tették fel a kérdést többször is a londoni olimpia elején.

Aztán teltek, múltak a napok és a hetek, folyamatosan jöttek az érmek és már nem kellett válaszolni, magyarázkodni. Az utcán, a stadionban, a sportcsarnokban, az edzőpályán, az ebédlőben, a biztonsági ellenőrzésnél már nem kérdeztek, hanem kijelentettek: „Good job, Hungary!” vagy „Congratulations, Hungary!”. Mindez köszönhető olimpikonjainknak, akik valóban fantasztikusan teljesítettek Londonban. Az éremtáblázat 9. helyével olyan nagy nemzeteket előzött meg Magyarország, mint például Ausztrália, Japán, Spanyolország, Brazília és persze fel lehetne sorolni az összes szomszédos országot is.

Visszatérve a „Magyarország” feliratra: a Magyar Olimpiai Bizottság Gyémánt fokozatú támogatójának (adidas) ötkarikás kollekcióján először szerepelt a „Magyarország” felirat. Üzenet a kétkedőknek: bevált, mint ahogy a fenti sorokból is kiderült. És bevált a felvonuló ruha is: a Magyar Olimpiai Csapat bekerült a 9 legjobban öltözött ország közé a XXX. nyári olimpián. Sportolóink a megnyitó ünnepségen viselték a kalotaszegi motívumokkal ellátott, az Innoé Design által tervezett együttest.

Csak néhány példa arra, hogy mennyi pozitív kritikát kapott a magyar felvonuló ruha:

http://www.refinedguy.com/2012/07/30/9-best-dressed-countries-at-the-2012-london-olympic-opening-ceremonies/

http://fashionindie.com/5-hidden-gems-of-olympic-uniforms(amerikai weboldalon drágakőnek nevezik a magyarok kollekcióját)

http://diamondsfashionkatka.blogspot.hu(szlovák blog)

Címlapon

Ajánló

Festői környezet várja a XVI. Nemzetközi Gyűjtőtalálkozó résztvevőit

Festői környezet várja a XVI. Nemzetközi Gyűjtőtalálkozó résztvevőit

Szeptember 20-án rendezi a MOB Emlék- és Hagyományőrző Bizottsága és a Magyar Olimpiai Akadémia a Nemzetközi Gyűjtőtalálkozóját. Dr. Gémesi György, a bizottság vezetője, egyben Gödöllő város polgármestere, továbbá dr. Jakabházyné Mező Mária, a MOA főtitkára és az előkészítésben résztvevők kis csapata helyszíni szemlét tartott a Gödöllői Királyi Kastélyban, a rendezvény helyszínén.

Ajánlott események

Hírlevél feliratkozás

NAIH-74267

Sportnaptár

Olimpiai érmeink

A magyar sportolók által eddig nyert arany, ezüst és bronzérmek száma:

168 148 170

Születésnapok ma

Arany fokozatú támogatók

gold-ringer

Pueblahomm

Poli-FarbeSamsung

Richofit

Partnerek

LBT 

Rendszerinformáció

A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!